Dom > Znanje > Sadržaj

Princip filtracije hemijskog filtracije sa gasnim filterom i efekat filtracije

Jan 25, 2018

Potrebno je samo instalirati različite vrste kertridža za filtriranje filtra u filter kućištu, jednostavno možete formirati kompletan set gasnih filtera. Ova filter oprema nije samo dizajnirana, kompaktna i jednostavna instalacija i čišćenje, pogodna za filtraciju gasa za sterilizaciju hrane, farmaceutske, hemijske, elektroničke i druge industrije.

Istovremeno, kućište plinskog filtera može se ugraditi i mjerači pritiska koji se koriste za praćenje pritiska filtera u realnom vremenu; i jednom instaliranim visoko efikasnim sklopivim filterom, možete kao fini filter za filter za sterilizaciju gasa. Osim toga, kućište plinskog filtera može se ugraditi u efikasnost, podefiklični preklopni filter i podržavati upotrebu finog filtera, kao predfilter, možete produžiti život finog filtera radi poboljšanja efikasnosti.

Bez obzira kakva je struktura filtera za gas korišćena u hemijskoj filtraciji, u osnovi su selektivna adsorpcija štetnih molekula gasa, a ne mehanički kao obični filteri za uklanjanje nečistoća. Korišćen je filter koji je ovde uobičajeni materijal aktivnog ugljena. Zbog velikog broja mikropora koji su nevidljivi golim okom, ovi mikropori se koriste da efikasno adsorišu štetne gasove.

Kada molekuli slobodnog kretanja u vazduhu stupaju u kontakt sa aktivnim ugljem u filteru za gas, neki kondenzuju u tečnost u mikropore i ostaju na mestu kapilarnim principom, neki ispunjavaju mikropore koji su uporedivi u molekulskom razmeru sa materijalom. Pored toga, aktivni ugljenik takođe adsorbuje određene vazdušne mikroorganizme i ubija ih.

U normalnim okolnostima, adsorpcioni kapacitet aktivnog ugljenika tokom upotrebe filtera za gas će nastaviti da slabi, kada je u određenoj meri oslabljen, filter se odlaže. Ako samo fizička adsorpcija, sa grejanjem ili fumigacijom para može da stvori štetne gasove od aktivnog uglja, regeneraciju aktivnog ugljenika.http: //www.inocofiltration.com/