Dom > Znanje > Sadržaj

Primjene filtera za samočišćenje

Feb 26, 2018

Filter za samočišćenje je filter koji direktno presreće nečistoće vode, može efikasno ukloniti suspendovane čvrste materije u vodi, smanjiti zamućenost, čestice, prečišćavanje vode i smanjiti prljavštinu, bakterije i alge, rđu i tako dalje, kako bi pročistili vodu i zaštitili sistem Ostala oprema Normalni rad precizne opreme.

Obim primene takvog filtera za samočišćenje naravno neće biti mali, pre svega ima vrlo dobru primenu u oblasti proizvodnje vozila, posebno proizvodne linije za automobilsku oblogu, kao i automobila, motocikala, traktora, motora sistem za tretman vode Čekaj.

Drugo, filter za samočišćenje može takođe imati ulogu u petrohemijskoj industriji. Na primjer, može se koristiti u tretmanu vodom za recirkulaciju vodom, jednostranim ili višestrukim modelima paralelno sa glavnim tretmanom, umjesto filtriranim medijima za smanjenje opterećenja filtera, Može se izbjeći puno vode za ispiranje, uštede troškova.

Pored toga, u oblasti primene filtera za samočisteće se uključuju i čelik, rudarska industrija itd., S jedne strane se koristi za postrojenje sirovina, filtraciju sinterovanog mlina, valjak, mašina za kontinualno livenje, visoku peć sistemi za filtraciju vode za hlađenje, voda pod visokim pritiskom filtriranje nečistoće; s druge strane, filtrirati vodu za prskanje u vrtu kako bi osigurala da sistem pravilno radi.

Osim toga, filteri za samočišćenje mogu se koristiti u sistemima za prečišćavanje vode i prečišćavanju otpadnih voda, kako bi se poboljšala operativna efikasnost sistema. Samočisteći filteri mogu efikasno ukloniti nečistoće, smanjiti horizontalni blok zbog blokade nečistoća, habanja i čišćenja, čime se produžava vijek trajanja opreme. Http://www.inocofiltration.com