Dom > Znanje > Sadržaj

Zahtjevi za instalaciju filtera samočišćenja

Nov 21, 2017

Specifikacije filtera treba uskladiti instalacijom cevovoda, kada tok filtera ne može da ispuni zahteve cevovoda, dva (ili više) filtera se mogu paralelno instalirati ili sledeći filter.

Filter treba ugraditi u sistem koji je što je moguće zaštićen, uticaj ulaznog priključka niskog pritiska, te se stoga postavlja u blizini izvora pritiska.

Filter se mora serijski postaviti u cevovodni sistem. Kako bi se obezbedilo neprekidno snabdevanje vodom tokom perioda zastoja, preporučuje se postavljanje obilaznice u sistem, a kružni ventil mora biti podešen za uvoz, izvoz i bajpas filtera. Tamo gde postoji rizik od povratka, na izlazu filtera treba postaviti kontrolni ventil.

Kada se napomeni izbor da voda koja protiče kroz automatski filter za samočišćenje ne prelazi njegovu temperaturu.

Instalacijska lokacija sa trofaznom AC 380V frekvencijom snage (trofazni četverožični sistem). Cevovod za kanalizaciju ne prelazi 5 metara, kako bi se izbegao povratni pritisak.

DC sistem pažnje na preciznost filtera, pretreativnost, pritisak, oprezni sistem kontrole vremenskog intervala.

Razumni izbor instalacionog okruženja, obratite pažnju na vodonepropusnost, kišu, vlagu.

Ulaz u opremu, izlaz, izlazni kanal mora biti ugrađen ventil (odvodni ventil mora biti brz ventil).

Neto rastojanje između opreme nije manje od 1500mm; neto rastojanje između opreme i zida nije manje od 1000mm; opremu i okolinu treba obezbijediti prostor za održavanje ne manje od 500mm.

Uvozne i izvozne cevovode opreme treba postaviti blizu nosača cijevi cijevi cijevi; direktno povezana sa mlaznicom kontejnera je veća ili jednaka DN150 ispod ventila treba postaviti držač.