Dom > Znanje > Sadržaj

Uredjaj uređaja za čišćenje samočišćenja

Nov 21, 2017

Voda od ulaza u filter, prve grube filtrirane komponente filtriraju veće čestice nečistoća, a zatim dostižu fini filter, filtriraju sitne čestice kroz fine filtere nečistoće, vodu iz izlaza iz vode.

U procesu filtriranja, fino filter mreža postepeno akumulira nečistoće unutar i izvan nje kako bi se formirala razlika u pritisku. Kada pritisak dostigne unapred postavljenu vrednost, započinje proces automatskog čišćenja: ventil za otpuštanje se otvara, hidraulička komora motora i hidraulični cilindar glavnog sklopa oslobađa pritisak i ispušta vodu; pritisak u komori hidrauličnog motora i usisna cev naglo pada, Efekat pritiska, kroz usisnu mlazu finih zida prašine filtera, hidraulički motor u prostoriju hidrauličnog motora, ispraznjen od kanalizacionog ventila, formiranje usisnog procesa. Kada voda protiče kroz hidraulični motor, usisna cev se rotira, a usisna cev aksijalno upravlja klip hidrauličnog cilindra, a sklop sisučnog filtera se potpuno očisti i očisti kombinacijom aksijalnog kretanja i rotacionog kretanja . Ceo proces čišćenja će trajati deset sekundi. Ventil za pražnjenje je zatvoren na kraju čišćenja, a povećani pritisak dovodi do porasta klipa hidrauličnog cilindra u prvobitni položaj, a filter počinje da se priprema za sledeći ciklus ispiranja. U procesu čišćenja filter normalnog filtera radi bez prekida.

Backwash se automatski može izvesti principom: Kao što je već pomenuto, hidraulični ventil za povratak otvara klip hidrauličnog cilindra i akcija koja se postiže, a to je preko kontrolera povratnog voda za kontrolu. Kontroler povratnog voda na osnovu vrednosti diferencijalnog pritiska iz ulaznog i izlaznog filtra za precizno upravljanje hidrauličnim ventilom i hidrauličkim cilindrom, a snaga regulatora dolazi iz sopstvenog pritiska cevovoda.

Karakteristike samočišćenja filtera: neprekidna povratna voda, cijela prskalica za mlaznice je neto filter u svakom pogledu za postizanje ovoga. Backwash je samo mala mlaznica između mlaznice i fine lokalne promene pritiska, a kolektor i hidraulični cilindar ne utiču na normalno snabdevanje vodom. Istovremeno, količina vode koja se troši prilikom pratnje je veoma mala pri protoku od 300 m3 / h. Na primjer, tok povratka od 35-40m3 / h, vrijeme povratka od 7-15 sekundi, zapremina vode od 80-160L.