Dom > Novosti > Sadržaj

Statički mikser

Nov 21, 2017

Statički mikser je napredni mikser razvijen početkom 1970-ih. Godine 1995. kompanija Kenneth Sjedinjene Američke Države pokrenula je svoj prvi statički mikser. Od 20. veka, 80 domaćih preduzeća su takođe uložile u istraživanje i razvoj. Među njima, proizvodnja emulzionog goriva je takođe bila vrlo dobra primjena.

Od sedamdesetih godina prošlog veka, statički mikseri su počeli da se primjenjuju u hemijskoj industriji, prehrambenoj industriji, tekstilnoj i lakoj industriji i postigli dobre rezultate. Ali statički mikser kao neka vrsta specijalnosti

Lee proizvodi, domaći i inostrani, nisu samo povjerljivi u ovu strukturu, već su napravili i jednokratnu nepovratnu strukturu. Istovremeno, viskoznost sredstva za otklanjanje i epoksidne smole se značajno razlikuju (viskoznost epoksidne smole je od 20 do 80 puta viskoziteta sredstva za otklanjanje), a protok dva fluida u cjevovodu je vrlo nizak, što otežava njihovo međusobno mešanje.

Statički mikser je vrsta napredne jedinične opreme, a mešač je različit, nema unutrašnje pokretne delove, glavnu upotrebu protoka fluida i unutrašnju jedinicu radi postizanja raznovrsnog miješanja tečnosti i strukturalnog posebnog dizajna racionalnosti. U poređenju sa drugom opremom, kao što su otvora, venturi, mešalica i homogenizator, statički mikser ima prednosti visoke efikasnosti, niske potrošnje energije, male zapremine, uštede u ulaganju i lagane kontinualne proizvodnje. Statički mikser, kretanje tečnosti prati pravilo "podeljen - smjenjivanje - preklapanje", proces mešanja igra glavnu ulogu u smjeni. Metod premeštanja može se podijeliti u dvije kategorije: "relativno pomjeranje uzrokovano istom raspodelom brzine protoka i" višekanalni relativnom pomjeranju ", a načini pomjeranja različitih miksera modela također su različiti. HITERTIX HICHINE statički mikser ne samo Može se nanositi na proces miješanja i može se primijeniti u postupku koji se odnosi na mešanje i isporuku, uključujući mešanje gasa / gasa, ekstrakciju tečnosti / tečnosti, reakciju gas / tečnost, poboljšanje prenosa toplote i reakcija tečnosti / tečnosti itd. Statički mikser je široko rasprostranjen koristili su plastične, hemijske, farmaceutske, rudarske i metalurške, prehrambene, kozmetičke, pesticide, kablove, naftu, papire, hemijska vlakna, biologiju i zaštitu životne sredine itd. Zahvaljujući niskoj potrošnji energije, donosi značajne ekonomske koristi.